Reedyk_afbeelding

KLANTVERHALEN - 7 MIN READ

Case Study - Reedyk

Cadmes op 16 januari, 2019

Sneller inspelen op wensen van klanten

Reedyk B.V. (industrieel onderhoud en hydrauliek) uit Klaaswaal ontwikkelt en produceert  compacte kranen voor uiteenlopende situaties. Denk aan kranen die gebruikt worden bij het wisselen van onderdelen in productielijnen. Bij glas zetten; aan kranen die binnen een specifieke (of beperkte) ruimte gebruikt worden of aan explosieveilige kranen. Reedyk B.V. levert ze in standaarduitvoering, maar staat vooral bekend om klantspecifieke oplossingen. 

SOLIDWORKS

Na 15 jaar werken met 3D CAD wordt het tijd voor iets nieuws, met meer mogelijkheden. SOLIDWORKS is completer en werkt flexibeler. Bovendien kan snel worden omgezet van 3D naar 2D. Een belangrijk argument, met het oog op het aansturen van de waterjet cutting-machine. Cadmes verzorgt de implementatie. “De overstap blijkt eenvoudiger dan gedacht: na vier dagen training kunnen de medewerkers aan de slag.”

“We kunnen sneller werken en sneller inspelen op wensen van klanten. Sneller innoveren. We merken ook dat afbeeldingen uit SOLIDWORKS grote overtuigingskracht bij de verkoop hebben.”

DIRK REEDIJK

Directeur

ENGINEERING EN PRODUCTIE

“Werken met een nieuw pakket is altijd wennen. Vooral het werken met relaties en constraints in het CAD-model en tussen de verschillende onderdelen. Ons vorige CAD-pakket werkte daar veel minder mee. In het begin denk je dat al die relaties in de weg zitten en tegenwerken. Dan ontdek je de enorme voordelen. Wij zetten SOLIDWORKS en SOLIDWORKS Electrical steeds breder in. Bij engineering én productie. We maken geen 2D-tekeningen meer; bij de productie gaan we rechtstreeks met het 3D-model aan de slag. Alle medewerkers in de werkplaats hebben een laptop en daardoor alle informatie bij de hand. Dat scheelt enorm veel tijd.”

SOLIDWORKS ELECTRICAL GAF DE DOORSLAG

In een kraan komen (naast de hydrauliek) twee ontwerpdisciplines bij elkaar: mechanisch ontwerp en elektrotechnisch ontwerp. Het elektrotechnische deel en de procesbesturing worden steeds belangrijker. Reedijk: “Wat wij merken is dat elektrotechnische engineers gewend zijn om in 2D-schema’s te werken en denken. Ze hebben moeite met 3D. Mechanische engineers zijn juist 3D georiënteerd. SOLIDWORKS Electrical brengt deze twee disciplines dichter bij elkaar.”

TIJDWINST

“We verwachten bij Reedyk veel van de implementatie van het 3D-gedeelte van SOLIDWORKS Electrical. Wij denken veel tijdwinst te boeken. Met SOLIDWORKS Electrical kunnen de twee disciplines gelijktijdig aan een ontwerp werken. Verandert de mechanische engineer iets in het 3D-gedeelte, dan wordt dat in de 2D-schema’s doorgevoerd, en andersom. Ontwikkelaars hoeven niet meer op elkaar te wachten. Wijzigingen doorvoeren wordt makkelijker. SOLIDWORKS Electrical 3D geeft beter inzicht in het ontwerp. We kunnen straks veel nauwkeuriger ontwerpen met veel kleinere marges. Dat verhoogt de kwaliteit.” 

SNELLER INNOVEREN

“SOLIDWORKS is standaard ontwerpgereedschap voor ons geworden”, aldus Reedijk. “We kunnen sneller werken en sneller inspelen op wensen van klanten. Sneller innoveren. We merken ook dat afbeeldingen uit SOLIDWORKS grote overtuigingskracht bij de verkoop hebben.”

Picture of Cadmes

Cadmes

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×