Contact & Support

Customer Care

BE | customer@cadmes.com
NL | customercare@cadmes.com

  • Commerciële vragen
  • Servicecontract
  • Opleidingen en planning
  • Facturatie en levering

Support
support@cadmes.com

  • Technische ondersteuning
  • Gebruiksadvies

Tel. Nederland: +31 (073) 645 62 22
Tel. België: +32 (0)9 222 23 23

Voor overige vragen
📧 info@cadmes.com of via ons contactformulier.

Support

Download Teamviewer

Ticket indienen

Breaking barriers

Behaal meer resultaat uit de value chain van uw maakbedrijf
Ontdek hoe u de volledige potentie van uw maakbedrijf kunt benutten

Benut uw maakbedrijf haar volledige potentie of laat u kansen liggen?

Kent u de knelpunten in bedrijfsprocessen die invloed hebben op maakbedrijven in de Benelux? Door deze knelpunten benutten veel maakbedrijven niet hun volledige potentie. Dit houdt in dat zij keer op keer niet de gewenste resultaten behalen, inkomsten mislopen en geen groei realiseren. Herkent u uzelf in deze uitdagingen? Cadmes helpt u vooruit met een bewezen oplossing voor de gehele keten of een onderdeel van die keten.

Cadmes_TS_Icons-Tijd_50x50 (1)

Tijd

Snel uw product introduceren

Is uw product net zo snel geïntroduceerd als bij uw concurrent?

Het introduceren van nieuwe producten op de markt gaat in uw bedrijf moeizaam en traag. Uw werknemers verliezen veel tijd tijdens het aanpassen en valideren van prototypes. Hierdoor loopt de lead time van uw proces op en nemen de kosten toe. Niet alleen loopt u zo winst mis, u verliest ook nog eens uw concurrentievoordeel.

Teveel tijd kwijt aan administratie

Hoeveel tijd is uw engineer kwijt aan administratie in plaats van engineering?

Uw doorlooptijd voor het ontwikkelen van nieuwe producten is te lang, maar waar komt dat door? Wat blijkt: uw engineers zijn veel tijd kwijt met activiteiten die niets met engineering te maken hebben.

Door een gebrek aan structuur in documentatie hebben uw engineers bijvoorbeeld onvoldoende of geen toegang tot benodigde en actuele informatie. Hierdoor spenderen zij veel kostbare tijd aan administratie die ze beter aan engineering zouden kunnen besteden.

Geen plug & play productie

Kan uw machinepark overweg met de huidige bestandsformaten?

Fouten en miscommunicatie zorgen in uw bedrijf voor een inefficiënt productieproces. Door onder andere een gebrek aan een optimale koppeling tussen hard- en software kost het uw werknemers erg veel tijd om de juiste informatie in het juiste bestandsformaat beschikbaar te stellen voor productie. Hierdoor lopen projecten onnodig vertraging op. Hoe zorgt u dat plug & play productie realiteit wordt?

Hoge kosten preventief onderhoud

Heeft u inzichtelijk of preventief onderhoud opweegt tegen de kosten van stilstand?

U heeft weinig inzicht in de levensduur en duurzaamheid van uw machines. Daardoor voert u regelmatig preventief onderhoud uit zonder dat helder is of dit wel noodzakelijk is. Wat volgt zijn meer stilstaande machines door regulier onderhoud.

Wanneer u uw machines van afstand actief zou kunnen monitoren, zou u op ieder moment van de dag inzicht hebben in de actuele status van de machine. Hierdoor kunt u onderhoudsmomenten efficiënter inzetten en staan machines minder vaak stil.

Dat biedt u bovendien ook de kans om een serviceorganisatie hiervoor in te richten. Zo kunt u uw klanten beter vooruit helpen, extra spare parts verkopen en meer verdienen.

Cadmes_TS_Icons-Innovatie_50x50 (1)

Innovatie

Uw organisatie transformeren naar een Smart Industry

U bent overtuigd van Smart Industry maar u weet niet hoe en waar te beginnen?

Door machines digitaal met elkaar te verbinden helpt Smart Manufacturing u meer inzicht te krijgen in uw productieproces. Hierdoor kunt u gemakkelijker bedrijfsprocessen optimaliseren en doorlooptijden verkorten. De potentie van Smart Industries is niet voor niets enorm: de komende vijf jaar zullen Smart Factories 500 biljoen dollar toevoegen aan de wereldeconomie (bron: CapGemini).

Toch vindt u het lastig om de overstap te maken. Om Smart Manufacturing tot een succes te brengen moet u immers zorgen dat innovatieve tools, kennis, hard- en software en het productieproces naadloos op elkaar aansluiten. Kortom: Smart Manufacturing vereist een hele andere manier van werken. Hoe transformeert u uw bedrijf in een Smart Factory en maakt u optimaal gebruik van de kansen die Smart Manufacturing biedt?

Kennis
Cadmes_TS_Icon-Kennis_wit

Wat betekent een tekort aan actuele productkennis voor uw salesproces?

Te weinig productkennis zorgt dat uw salesmensen de echte waarde van het product niet over kunnen brengen aan de klant. Maar ook wanneer de deal rond is leidt een gebrek aan productkennis tot inefficiëntie. Uw salesmensen zetten offertes te hoog of te laag in, stellen contracten onduidelijk op of komen er te laat achter dat een order überhaupt niet gemaakt kan worden.

Wat in de ogen van sales een kleine aanpassing op de configuratie is kan voor productie grote gevolgen hebben. Voorkom inefficiëntie met Guided Selling, waarbij de verkoop door middel van vooraf gedefinieerde vragen en op basis van bestaande modellen leidt tot een uniek te configureren product.

Cadmes_TS_Icons-Kennis_50x50 (1)

Verliest u ook veel essentiële orderinformatie bij communicatie binnen uw value chain?

Informatie is verdeeld over alle lagen van uw organisatie. Het staat opgeslagen op tal van systemen of op lokale servers. Doordat deze informatie circuleert, er nieuwe versies ontstaan en verschillende bestandstypen gebruikt worden, hebben uw medewerkers niet altijd toegang tot de laatste versie.

Wanneer revisiebeheer niet beschikbaar is kunnen uw werknemers niet terugzien welke aanpassingen zijn gemaakt. Hierdoor ontstaat miscommunicatie, doen uw medewerkers verkeerde bestellingen en maken zij fouten.

Cadmes_TS_Icons-Kennis_50x50 (1)

Hoe afhankelijk bent u van de kennis van specifieke medewerkers?

Uw werknemers vinden het prettig als ze zich in hun vakgebied kunnen ontwikkelen en een hogere waardering kunnen krijgen. Daardoor zullen zij minder de behoefte hebben op zoek te gaan naar een andere werkgever.

Biedt u uw medewerkers voldoende kans om te groeien? Door het huidige prestatieniveau van uw werknemers inzichtelijk te maken kunt u gemakkelijk voor iedereen een persoonlijk ontwikkelplan opstellen en de juiste trainingen aanbieden.

Cadmes_TS_Icons-Kwaliteit_50x50 (1)

Kwaliteit

Voorkomen van terugroepacties

Heeft u eerder te maken gehad met een terugroepactie van uw product? Dan weet u welke impact dat heeft

En loopt daardoor het risico op een boete, claim of reputatieschade. Wanneer u wijzigingen in documenten niet stelselmatig en volgbaar bijhoudt of verkeerd revisiebeheer toepast ontstaat er paniek wanneer uw organisatie zich moet hercertificeren.

Maar ook wanneer bijvoorbeeld een productiefout wordt gemaakt kunt u — doordat documentatie niet up-to-date is — niet achterhalen welke machines u moet terughalen. Zo loopt u niet alleen certificering mis, maar komen ook de kwaliteit en professionaliteit van uw organisatie in het gedrang. Heeft u revisiebeheer wel goed op orde, dan kunt in het geval van een fout doeltreffend ingrijpen en de schade beperken.

Cadmes

Samenwerking

Controle over vertrouwelijke modelinformatie

Deelt u regelmatig vertrouwelijke modelinformatie met uw producent en wilt u dat onder controle houden?

U besteedt uw engineering of productie uit aan een externe partij. Om deze samenwerking succesvol te laten verlopen moet u datastromen (tekeningen, bestellingen, offertes) goed managen.

Gebeurt dit niet? Dan kan miscommunicatie ontstaan met dure fouten tot gevolg. Zo kan een verouderde tekening ervoor zorgen dat uw externe producenten een verkeerde versie in productie nemen. Of wordt vertrouwelijke informatie ongewenst en onbewust gedeeld binnen uw organisatie.

Groei
Cadmes_TS_Icon-Groei_wit

Maakt u nog niet optimaal gebruik van configuratiemanagement?

U wilt een nieuwe versie van een bestaand product ontwerpen op basis van bestaande 3D data. Maar hoe doet u dat? Een overstap van engineering-to-order (ETO) naar configure-to-order (CTO) biedt u veel kansen. CTO helpt u namelijk efficiënter te werken en processen te stroomlijnen. Deze overstap is echter alleen succesvol wanneer u klantdata binnen de organisatie goed managet. Alleen dan kunt u copy / paste fouten in het design elimineren en kosten besparen op redesign en serieproductie.

De vijf stappen van Cadmes

Ons actieplan voor uitdagingen in de maakindustrie

 

Hoe gaat u uitdagingen effectief te lijf en zorgt u dat de volledige potentie van uw onderneming benut wordt? Bij Cadmes hebben we daar zo onze eigen visie op.

Ons actieplan om uitdagingen te lijf te gaan is opgebouwd uit vijf stappen. Heldere stappen die ons in staat stellen om de volledige potentie van uw maakbedrijf te ontketenen.

1

Inventarisatieronde met uw Cadmes-team

Een vruchtbare samenwerking start met een voorstelronde. Gedurende het optimalisatietraject zal het Cadmes groeiteam er alles aan doen om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren. Een kick-off meeting om elkaar te leren kennen, doelen en verwachtingen af te stemmen en een eerste inventarisatie van uw bedrijf te maken is daarom essentieel.

2

We gaan de uitdaging aan met uw bedrijfsprocessen

Vervolgens gaan we de uitdaging met u aan en sparren we met u over verbeterkansen voor uw bedrijf. Wat is de huidige manier van werken en waar kan en moet het beter? Hierbij nemen we het totale bedrijfsproces (van sales tot inkoop en van logistiek tot productie) nauw onder de loep. Niets gaat daarbij aan ons voorbij.

3

Pijnpunten blootleggen

Het actieplan om uw doelen te behalen baseren wij op alle interviews en gesprekken tijdens de onderzoeksfase. Dat levert een compleet overzicht op van de huidige pijnpunten — op het gebied van mens, proces en techniek — binnen de bedrijfsprocessen. Deze bevindingen zetten we vervolgens om naar een concreet en overzichtelijk actieplan voor uw maakbedrijf wat door iedereen te begrijpen en uit te voeren is.

4

Het Cadmes actieplan

Vervolgens presenteren we onze bevindingen aan u in de vorm van een concreet actieplan. U wilt het gewenste resultaat behalen en ons actieplan helpt u daarbij. Daar geeft het team van Cadmes hun volledige commitment op.

5

Gegarandeerd resultaat boeken

Nu inzichtelijk is waar verbetering nodig is, is het tijd om gezamenlijk aan de slag te gaan. De resultaten die we in het actieplan vaststellen komen we bij Cadmes altijd na. Deze resultaten zijn niet voor niets meetbaar: op het moment dat het plan is uitgevoerd controleert u zelf of u alle KPI’s kunt afvinken. Samen werken we zo aan meer efficiëntie, meer resultaat en meer groei voor uw bedrijf.

Approach_128x128_oranje

Onze aanpak

Bovenstaande stappen maken onze aanpak niet uitzonderlijk. Wat dat wel doet, zijn onze ervaren specialisten en de manier waarop zij, met zowel technische als bedrijfskundige achtergrond, naar uw maakbedrijf en interne processen kijken. Met hun unieke kijk op prangende vraagstukken binnen de maakindustrie kunnen zij uw maakbedrijf echt vooruit brengen.

Middels onderstaande tactieken gaan we – samen met u — aan de slag om uw uitdagingen om te zetten in groei en innovatie. Zo helpen wij u de klant optimaal te bedienen.

Eerlijkheid

Eerlijkheid

U lost problemen niet op en realiseert geen groei door te blijven doen wat u al jaren doet. Wat uw maakbedrijf echt vooruit helpt is een kritische blik. Iemand die durft te zeggen waar het op staat — ook als dit onverwacht en misschien zelfs even slikken is.

Optimaliseren is kritisch zijn, veranderingen door durven voeren en de moed hebben te investeren in zowel mensen, processen en middelen. Alleen dan kan groei gerealiseerd worden. Cadmes helpt u daarbij.

Bewezen methodiek

Bewezen methodiek

Bij Cadmes bieden we u een oplossing waarvan wij met zekerheid kunnen zeggen dat die werkt.

Hoe we dat doen? Door gebruik te maken van een wetenschappelijk onderbouwde methode én de ervaring van onze werknemers die over zowel een technische als bedrijfskundige achtergrond beschikken.

Wij leren van wat we in het verleden gemaakt hebben en zetten deze kennis om in behapbare modules die écht werken.

Deze bewezen modules vormen vervolgens de bouwstenen voor uw unieke oplossing. Zo krijgt u een oplossing die 100% zeker resultaat oplevert.

Persoonlijke aanpak

Persoonlijke aanpak 

Hoe vinden we bij Cadmes die unieke oplossing die aansluit bij uw maakbedrijf?

Een succesvolle oplossing is volgens ons een unieke oplossing: een aanpak die naadloos aansluit op de huidige manier van werken, de medewerkers en bedrijfscultuur.

Door te bepalen welke van onze modules passen bij uw uitdagingen en bedrijfsprocessen stellen we een unieke oplossing samen die precies bij uw maakbedrijf past.  

Wat is uw voordeel?

 

insight_128x128_blue

Inzicht

Een waardeonderzoek helpt u meer inzicht te krijgen in de huidige stand van zaken binnen uw bedrijf. Nu duidelijk is waar het bedrijf beter kan presteren kunt u daar doeltreffend actie op ondernemen.

strategy_128x128_blue

Strategie

Aan de hand van de resultaten van het waardeonderzoek kan een duidelijke strategie voor de komende jaren uitgestippeld worden. Hoe gaan wij samen met u deze uitdagingen omzetten in groei?

optimilize_128x128_blue

Optimalisatie

Nu de knelpunten in uw processen inzichtelijk zijn kunt u uw bedrijfsprocessen gericht en doelmatig optimaliseren. Daardoor gaat u meer lean te werk en verhoogt u zowel de productiviteit van uw werknemers als de efficiëntie van uw processen.

guidance_128x128_blue

Sturing

Het waardeonderzoek biedt organisaties sturing. Weet u niet waar u moet starten met het optimaliseren van het bedrijfsproces? Ons onderzoek geeft u duidelijke handvatten om direct aan de slag te gaan.

Wouter Kuijpers Director Operations bij Dinnissen

"Dankzij SOLIDWORKS en Cadmes ligt de efficiency van de engineeringsafdeling nu 25% hoger, en we verwachten dat dit percentage verder stijgt.”

Lees verder

Cadmes

Ontdek hoe u de volledige potentie van uw maakbedrijf kunt benutten

Laat uw bedrijfsprocessen door een Cadmes-expert onder de loep nemen en:

  • Verkort uw doorlooptijd aanzienlijk
  • Krijg met bestaande capaciteit meer gedaan
  • Verhoog uw winst en laat uw bedrijf op een gezonde groeien

Plan eenvoudig een afspraak in

Gwenny Bisschops
Sales Consultant
Gwenny bisschops_450x450
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×