nl

Ontwerp en productie van medische apparatuur

Kansen benutten in de medische apparatuurindustrie

De industrie voor de productie van medische hulpmiddelen evolueert in een ongelooflijk tempo om de vraag bij te houden. Ontwerpers van medische hulpmiddelen moeten niet alleen innovatieve medische apparatuur creëren, maar ook rekening houden met een steeds restrictiever regelgevingsklimaat.

product complexiteit neemt toe

 

Geen tijd voor innovatie

 

marges verschralen

 

groeiende concurrentie

 

Trends in de industrie

1. Regelgeving

Fabrikanten van medische apparatuur worden tegenwoordig geconfronteerd met steeds strengere wettelijke eisen die resulteren in hogere kosten en risico's die verband houden met productontwikkeling. Om aan strenge regelgeving te voldoen, bent u verplicht om nauwkeurige en volledige documentatie van uw werk bij te houden. Deze verplichting omvat bijvoorbeeld het bijhouden van een ontwerphistoriebestand met daarin de analyseresultaten waarop elke ontwerpbeslissing is gebaseerd. Als de juiste tools voor gegevensbeheer niet vroeg in het ontwikkelingsproces worden geïntegreerd, bestaat het risico dat uw projecten niet voldoen aan de normen die in uw branche worden vereist.

group-of-medical-people-having-a-meeting-2022-02-15-20-47-41-utc

2. Kosten van medische diensten

Geconfronteerd met de steeds stijgende kosten van medische diensten is het van essentieel belang dat producten effectiever en gemakkelijker te gebruiken zijn om te voldoen aan de doelstellingen van het verminderen van de duur van procedures en chirurgische kosten. Ontwerpers moeten voldoen aan de strenge eisen van medisch personeel op het gebied van productesthetiek en aan functionele behoeften zoals het noodzakelijke bewegingsbereik of de contactkracht die vereist is voor chirurgische instrumenten bij specifieke chirurgische taken.

photo-of-otorhinolaryngologist-office-with-medical-2022-02-11-15-35-50-utc

3. Sterke concurrentie

Sommige bekende fabrikanten breiden hun aanbod uit naar nieuwe markten en innovatieve bedrijven brengen nieuwe technologieën naar uw huidige markt. Om uw positie te versterken, richt u zich op het verlagen van de kosten en het vergroten van de betrouwbaarheid en flexibiliteit. Het is belangrijk om u te concentreren op het efficiënt inzetten van uw middelen voor uw klant.

Packaging 1

4. Geavanceerde materialen

Medische producten maken tegenwoordig gebruik van zeer geavanceerde materialen en productingenieurs moeten zich bewust zijn van hun weerstands- en geleidbaarheidskenmerken, evenals van de effecten van sterilisatie op hun eigenschappen. Met de mogelijkheid om ontwerpen in 3D te visualiseren, kunt u potentiële problemen identificeren voordat u meer geld in het productontwikkelingsproces investeert. Digital Twin-technologie kan hierbij helpen.

Packaging complex

Case study

Daniel Skagmo Hoofd Hardware-ingenieur
"De combinatie van SOLIDWORKS en het cloudgebaseerde 3DEXPERIENCE-platform biedt ons een stabiele, krachtige omgeving voor de ontwikkeling van ons product. Dit omvat het controleren van revisies van onderdelen en samenstellingen. Dit is een belangrijke functionaliteit om ons te helpen voldoen aan de wettelijke vereisten met betrekking tot aan de ontwikkeling van medische apparatuur."
Bekijk de casestudy

Onze oplossingen voor u

 

Wij ondersteunen u bij uw ontwikkeling door uw bedrijfsmodel te transformeren, uw processen te optimaliseren en de beste software in zijn categorie te integreren. Zo helpen wij u om snel en tegen een aantrekkelijke prijs een gepersonaliseerd product aan te bieden. Maak tijd vrij voor innovatie en digitaliseer uw processen om ook de betrouwbaarheid van uw projecten te vergroten.
Wij ondersteunen u bij uw uitdagingen dankzij onze kennis, onze ervaring binnen uw sector en onze oplossingen specifiek voor uw activiteit. Deze garanderen u een snelle return on investment.

3 proposities

 

2D - 3D ontwerp

Onze oplossingen integreren gebruiksvriendelijke functionaliteiten voor oppervlaktemodellering. Zo kunt u hoogwaardige, ergonomische oppervlakken creëren om uw producten een geavanceerd, robuust, geschikt en maakbaar ontwerp te geven.

Data- en projectmanagement

Verlaag de kosten en tijd voor het beheren, archiveren en bijhouden van ontwerpdocumentatie, en automatiseer op kosteneffectieve wijze documentatie om meerdere versies van projecten veilig te archiveren en te organiseren.

Virtueel prototypen en testen

Om aan de regelgeving te kunnen voldoen, is het nodig dat ontwikkelaars van medische producten toegang moeten hebben tot de nieuwste digitale validatietechnologieën. Hiermee kunt u uw ontwerp testen en indien nodig aanpassen wanneer de kosten voor aanpassingen aanzienlijk lager zijn.

Ontwerpautomatisering

Door uw oplossingen modulair te ontwerpen en te produceren, biedt u zoveel mogelijk standaard maatwerk. Dit heeft de volgende voordelen: voorspelbare orderverwerking, kortere doorlooptijden, lagere engineeringkosten en eenvoudiger uitbesteding.

Ontdek hoe u het potentieel van uw bedrijf kunt ontsluiten

Laat uw productontwikkelingsprocessen beoordelen door onze experts.

  • Verkort uw time-to-market aanzienlijk
  • Verhoog uw efficiëntie met uw bestaande mogelijkheden
  • Verhoog uw inkomen en laat uw bedrijf verder groeien.

Planifier un rendez-vous

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×