Van 'Engineering To Order' naar 'Configure To Order'

Binnen de maakindustrie hanteren veel bedrijven nog een Engineering To Order (ETO)-werkwijze. Hierbij wordt iedere order telkens opnieuw ontworpen, een tijdrovend en arbeidsintensief proces. Veel bedrijven stappen over op een Configure To Order (CTO) gedreven proces, oftewel configureren op bestelling.

Business impact

Maatwerk als standaard

Door met een CTO-proces uw producten modulair te ontwikkelen en aan te bieden aan uw klanten, profiteert u van een aantal voordelen.

  • Reduceren van de doorlooptijd van uw projecten.
  • Een foutloze informatiestroom.
  • Pieken in productie kunnen opvangen door modules in rustigere periodes voor te produceren.
  • Risico’s in projecten verminderen doordat uw producten een vooraf bekende kwaliteit hebben.
  • Reduceren van uw projectkosten.
  • Uw organisatie is Smart Industry proof.

Herkent u deze kenmerken van 'Engineering To Order'?

SYMPTOMEN

Lange doorlooptijden

Wanneer orders gebaseerd zijn op de wensen van de klant bent u continu in afstemning. Overleg tussen de klant, sales en engineering over de juistheid van de specificaties en het ontwerp. En met de feedback weer terug naar de spreekwoordelijke tekentafel. Hierdoor vliegen weken voorbij terwijl de productie nog niet eens is begonnen.

SYMPTOMEN

Traag offerteproces

Doordat producten complex zijn en kennis niet geborgd is, zorgt dit voor een ingewikkeld offerteproces. Dit heeft effect op uw gehele supply chain. Verkeerde producten worden verkocht wat zorgt voor onnodig veel overleg en onbegrip tussen Sales, Engineering en Productie. Kortom, veel frustratie intern en bij uw klant.

 

SYMPTOMEN

Weinig innovatie

Engineers richten zich het liefst op innovatie, echter door een continue focus op klantorders staat de bewuste innovatie stil. Naast de langetermijngevolgen voor uw concurrentiepositie heeft dit een directe uitwerking op uw groei, Smart Industry-uitrol en het werkplezier van uw engineers.

Welke voordelen biedt 'Configure To Order' u

VOORDELEN CTO

Korte doorlooptijd

Doordat productkennis vastligt, hoeft engineering niet meer betrokken te zijn bij het salesproces. Afstemming tussen Sales en de klant is voldoende doordat zij samen een oplossing configureren voor de klantbehoefte. Met de foutloze offerte, stuklijst en tekening die hieruit volgen, kan productie direct starten.

VOORDELEN CTO

Een helder proces

Doordat de kennis van uw modulaire producten organisatiebreed geborgd is, verkoopt Sales alleen producten welke Engineering en Productie kunnen maken. Offertes voor de meest complexe machines en installaties kloppen altijd. Géén frustraties en vertragingen meer in uw proces.

VOORDELEN CTO

Tijd voor innovatie

Doordat ordergedreven engineering tot een minimum beperkt is in een CTO-proces, kunnen Engineers doen waar ze echt goed in zijn, namelijk innovatieve oplossingen bedenken. Zo is er nu tijd en ruimte om waardevolle producten te ontwikkelen om de langetermijndoelstellingen van uw organisatie waar te kunnen maken.

De stappen op weg naar een CTO-proces

 

Modularisatie en standaardisatie

Door het in kaart brengen van de marktwensen en de kenmerken van uw producten, ontstaat een overzicht van oplossingen die interessant zijn om te leveren. Door hierop te standaardiseren betekent niet dat u uzelf beperkt in uw aanbod. Integendeel, door alle mogelijke combinaties van modules en afmetingen ontstaat een haast oneindig aantal mogelijke oplossingen.

De klantspecifieke eindoplossing bestaat uit een unieke combinatie van  gestandaardiseerde modules. Hierdoor heeft u niet alleen controle over de kwaliteit, kosten en levertijden van zowel hardware, software, en elektronica, maar ook controle over de productiesystemen.

Modulair

Configureren van offertes

Wanneer u uw producten gemodulariseerd heeft, is het van belang dat deze ook zo aangeboden worden bij uw klanten. Aangezien de projecten binnen de maakindustrie vaak complex zijn, vragen deze behoorlijk veel kennis van Sales. Hierdoor zijn organisaties minder in staat op te schalen, aangezien deze kennis lastig overdraagbaar is. Door het inzetten van een CPQ (Configure Price Quote)-oplossing in uw organisatie legt u kennis eenduidig vast. Zo pakt u belangrijke knelpunten, zoals fouten in orders, aan en krijgt u meer controle over de marges in uw projecten. CPQ brengt de benodigde tijd om een foutloze offerte te maken terug van dagen naar minuten.

Tacton CPQ

Technische product configurator

Wanneer Sales offertes foutloos kan configureren, is het de volgende stap om ook productie aan te sturen op basis van het geconfigureerde model. Door Design Automation (DA) toe te passen middels een product configurator, worden op basis van de offerte automatisch de tekeningen, stuklijsten en begeleidende documenten gegenereerd. Op deze manier wordt uw proces snel, eenduidig en foutloos aangestuurd zonder tussenkomst van Engineering. Engineering heeft zo de tijd en ruimte om aan innovaties te werken die uw organisatie verder brengen. 

Design automation

Van ETO naar CTO door deze processen in te richten

Variant & alternative part mngt

Controle over productstructuren

Het toepassen van variant & alternative part management vormt de basis voor een configurabel productontwerp en het gecontroleerd uitwisselen van componenten.

Configure Price Quote

Voed logistieke en administratieve processen vanuit uw stuklijst

Informatie in PDM en ERP overlapt elkaar. Integratie tussen beide systemen verhoogt de Return on Investment. 

Design Automation

Toegang tot de juiste data op het juiste moment

Om succesvol met meerdere mensen samen te werken, is het cruciaal dat iedereen op het juiste moment over de juiste data beschikt.

Ontdek hoe u de volledige potentie van uw maakbedrijf kunt benutten

Laat uw bedrijfsprocessen door een Cadmes industrie-expert onder de loep nemen en:

  • verkort uw doorlooptijd aanzienlijk;
  • krijg met bestaande capaciteit meer gedaan;
  • verhoog uw winst en laat uw bedrijf groeien.

Plan een afspraak in

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×